Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grillowane szaszłyki warzywne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 kg  młodych ziemniaków
  • 400 g  pieczarek
  • 1 sztuka cukinia
  • 1 łyżka  przyprawy do ziemniaków
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj i wykrój oczka. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedź, dodaj przyprawę do ziemniaków i dokładnie wymieszaj.
  2. Pieczarki oczyść, odetnij nóżki. Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry.
  3. Na patyczki do szaszłyków nabij kolejno ziemniaka, pieczarkę i plaster cukinii. Kontynuuj do wyczerpania składników. Oprósz szaszłyki solą i piecz na rozgrzanym grillu przez 20 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE