Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 kg młodych ziemniaków
400 g pieczarek
1 sztuka cukinia
1 łyżka przyprawy do ziemniaków
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki umyj i wykrój oczka. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedź, dodaj przyprawę do ziemniaków i dokładnie wymieszaj.
- Pieczarki oczyść, odetnij nóżki. Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry.
- Na patyczki do szaszłyków nabij kolejno ziemniaka, pieczarkę i plaster cukinii. Kontynuuj do wyczerpania składników. Oprósz szaszłyki solą i piecz na rozgrzanym grillu przez 20 minut.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka