Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
250 g makaron ryżowy
1 sztuka cukinia
średnia1 sztuka bakłażan
średninatka pietruszki
do dekoracjiprzyprawa do grilla
do smakusól
do smakupieprz czarny
do smaku1 listek bazylia
kilka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
- Wcześniej umytą cukinię i bakłażana kroimy w grubsze plastry i posypujemy przyprawą. Tak przygotowane warzywa grillujemy, pilnując żeby się nie przypaliły. Na koniec wykładamy na talerz makaron, cukinię i bakłażana.
- Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i dekorujemy świeżym listkiem bazylii.
Źródło przepisu: informacja prasowa Sfera PR