Dzisiaj jest: Piątek, 20.05.2022 Imieniny: Bernarda i Bazylego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Gruszkowe racuchy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 3 szklanki  mąki
  • 3 sztuki gruszki
  • 1 szklanka  gorącego mleka
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 2 opakowania  cukru wanilinowego
  • 1 sztuka jajko
  • olej
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy. Dodaj mleko i jajko. Wymieszaj tak, by powstała jednolita masa.
  2. Gruszki obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do masy na racuchy. Wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Wkładaj na niego porcje ciasta i smaż z obu stron na rumiano. Przed podaniem racuchy posyp cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE