Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
3 szklanki mąki
3 sztuki gruszki
1 szklanka gorącego mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 opakowania cukru wanilinowego
1 sztuka jajko
olej
cukier puder
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy. Dodaj mleko i jajko. Wymieszaj tak, by powstała jednolita masa.
- Gruszki obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do masy na racuchy. Wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej olej. Wkładaj na niego porcje ciasta i smaż z obu stron na rumiano. Przed podaniem racuchy posyp cukrem pudrem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka