Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 80 g sera koziego w ruloniku
- 200 g małych kurek
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki masła
- 1 sztuka ciabatta
- 8 sztuk suszonych pomidorów w zalewie
- świeża bazylia
- sól morska
- świeżo zmielony czarny pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ser kozi wyjmij z lodówki, by osiągnął temperaturę pokojową.
- Kurki oczyść, umyj, osusz i podsmaż na łyżce rozgrzanej oliwy. W połowie smażenia dodaj masło, a na sam koniec dopraw grzyby solą.
- Suszone pomidory pokrój w paski. Ciabattę pokrój w kromki i opiecz w tosterze, skrop resztą oliwy. Na podpieczonych kromkach ułóż gorące kurki, ser kozi oraz suszone pomidory. Posyp świeżo zmielonym pieprzem i udekoruj bazylią.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka