Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grzybowe krokiety


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  świeżych grzybów
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • świeży tymianek
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie, odcedź. Następnie jeszcze gorące obierz i zmiel.
  2. Cebulę obierz i razem z grzybami pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju, doprawiając farsz do smaku. Gdy nadmiar soku odparuje zdejmij grzyby z patelni.
  3. Do zmielonych ziemniaków dodaj jajko, cebulę oraz grzyby. Dopraw i wymieszaj na jednolitą masę. Z uzyskanej masy formuj podłużne wałeczki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE