Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grzybowe risotto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 sztuki garści grzybów
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 szklanka  białego wina
  • 300 g  ryżu
  • garść startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • drobiowa kostka rosołowa
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Grzyby oczyść, opłucz i drobno posiekaj. Na oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj grzyby i smaż przez 20 minut, mieszając.
  2. Ryż zalej 2 szklankami wody, gotuj chwilę. Następnie stopniowo wlewaj wino, ciągle mieszając. Dodaj grzyby, cebulę i czosnek. Gotuj wszystko, aż ryż będzie miękki. Wsyp rozkruszoną kostkę i dopraw do smaku, wymieszaj. Gotowe danie podawaj posypane parmezanem i natką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE