Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka cebula
2 ząbki czosnku
3 sztuki garści grzybów
3 łyżki oliwy
1 szklanka białego wina
300 g ryżu
garść startego parmezanu
sól
pieprz
drobiowa kostka rosołowa
natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Grzyby oczyść, opłucz i drobno posiekaj. Na oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj grzyby i smaż przez 20 minut, mieszając.
- Ryż zalej 2 szklankami wody, gotuj chwilę. Następnie stopniowo wlewaj wino, ciągle mieszając. Dodaj grzyby, cebulę i czosnek. Gotuj wszystko, aż ryż będzie miękki. Wsyp rozkruszoną kostkę i dopraw do smaku, wymieszaj. Gotowe danie podawaj posypane parmezanem i natką.
Źródło przepisu: Przyslij przepis