Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 sztuki garści grzybów
- 3 łyżki oliwy
- 1 szklanka białego wina
- 300 g ryżu
- garść startego parmezanu
- sól
- pieprz
- drobiowa kostka rosołowa
- natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Grzyby oczyść, opłucz i drobno posiekaj. Na oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj grzyby i smaż przez 20 minut, mieszając.
- Ryż zalej 2 szklankami wody, gotuj chwilę. Następnie stopniowo wlewaj wino, ciągle mieszając. Dodaj grzyby, cebulę i czosnek. Gotuj wszystko, aż ryż będzie miękki. Wsyp rozkruszoną kostkę i dopraw do smaku, wymieszaj. Gotowe danie podawaj posypane parmezanem i natką.
Źródło przepisu: Przyslij przepis