Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Grzyby z porami zapiekane w cieście


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  pieczarek
  • 1 sztuka por
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  musztardy sarepskiej
  • 220 g  śmietany 18%
  • 6 sztuk jajek
  • 150 g  mąki
  • 2-3 sztuki gałązki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki umyj, większe przetnij na połówki. Czosnek drobno posiekaj. Pora pokrój na plasterki. Warzywa wrzuć na patelnię i usmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Jajka rozkłóć, wymieszaj ze śmietaną i musztardą, dodaj mąkę, przypraw solą i pieprzem. Ciastem zalej pieczarki i pory. Piecz 35 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE