Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g pieczarek
- 1 sztuka por
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 220 g śmietany 18%
- 6 sztuk jajek
- 150 g mąki
- 2-3 sztuki gałązki natki pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki umyj, większe przetnij na połówki. Czosnek drobno posiekaj. Pora pokrój na plasterki. Warzywa wrzuć na patelnię i usmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Jajka rozkłóć, wymieszaj ze śmietaną i musztardą, dodaj mąkę, przypraw solą i pieprzem. Ciastem zalej pieczarki i pory. Piecz 35 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia