Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Guacamole z nachosami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki awokado
  • sok z 2 limonek
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 sztuki dużego pomidora
  • 1 sztuka zielona papryczka chili
  • 1/4 szklanki  świeżej kolendry
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado obierz, usuń pestkę i zmiksuj razem z sokiem z limonek.
  2. Cebulę, czosnek, pomidora i papryczkę chili drobno posiekaj i wymieszaj z musem z awokado. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, dodaj kolendrę.
  3. Gotowe guacamole podawaj z nachosami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE