Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka awokado
- sok z limonki lub cytryny
- 1/4 sztuki papryczki chili
- 1/2 sztuki czerwonej cebuli
- 1/2 sztuki pomidora
- 1 łyżka posiekanej natki kolendry
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
1. Awokado umyj, przekrój na pół i usuń pestkę. Wydrąż miąższ, przełóż go do miski i rozgnieć widelcem. Mus skrop sokiem z cytryny.
2. Dodaj posiekaną drobno papryczkę chili oraz pokrojone w kostkę cebulę i pomidor.
3. Dopraw do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i natką kolendry.
Smacznego!
Źródło przepisu: kuchnia i kropka