Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2024 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Guacamole


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka awokado
  • sok z limonki lub cytryny
  • 1/4 sztuki papryczki chili
  • 1/2 sztuki czerwonej cebuli
  • 1/2 sztuki pomidora
  • 1 łyżka  posiekanej natki kolendry
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:


1. Awokado umyj, przekrój na pół i usuń pestkę. Wydrąż miąższ, przełóż go do miski i rozgnieć widelcem. Mus skrop sokiem z cytryny.
2. Dodaj posiekaną drobno papryczkę chili oraz pokrojone w kostkę cebulę i pomidor.
3. Dopraw do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i natką kolendry.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE