Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz wegetariański z brukselką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk ziemniaków
  • 500 g  brukselki
  • 250 g  marchewki babe
  • 3 sztuki czerwone papryki
  • 3 szklanki  bulionu warzywnego z kostki
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki  sosu chili
  • 80 g  śmietany
  • 2 łyżki  masła
  • 1.5 łyżek  mąki
  • natka pietruszki
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój na duże kawałki. Brukselkę opłucz i poobcinaj głąby. Paprykę pokrój w dużą kostkę, a natkę pietruszki posiekaj.
  2. Zagotuj bulion, włóż ziemniaki i brukselkę, posyp tymiankiem i gotuj przez 15 minut. Dodaj marchew i duś 10 minut. Następnie dołóż paprykę i duś kolejne 5 minut.
  3. Zrób zasmażkę z masła i mąki, rozprowadź ją śmietaną, dodaj przecier pomidorowy oraz sos chili i zagotuj. Wlej zasmażkę do warzyw, zagotuj i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Gulasz podawaj gorący, posypany natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE