Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz wegetariański


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5-6 sztuk kotletów sojowych
  • 3/4 szklanki  przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki  wody
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 ząbek  czosnku
  • olej
  • 1/4 łyżeczki  kolendry
  • 1 szczypta  chili
  • 1 szczypta  kuminu
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety zalej w garnku gorącą wodą z przecierem pomidorowym, dodaj przyprawy i gotuj 5 minut na małym ogniu.
  2. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj rozdrobniony czosnek. Dodaj do sosu z kotletami i duś wszystko jeszcze przez chwilę.
  3. Na koniec rozdrobnij kotlety na małe cząstki. Gotowy gulasz podawaj z kaszą lub ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE