Przygotowanie:
Kuchnia:
arabska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 puszka ciecierzyca
gotowana - 4 szklanki szpinak
baby - 2 łyżki pasta tahini
- 3 łyżki sok z cytryny
- 100-120 g ser feta
- 50 ml oliwa z oliwek
- 1-2 ząbki czosnek
- 1 szczypta chili (przyprawa)
w płatkach
|
|
Sposób przyrządzania:
- Naszykuj wszystkie składniki. Szpinak umyj i odciśnij, pokrój drobno czosnek i wyciśnij sok z cytryny.
- Wszystkie składniki (oprócz sera feta) wrzuć do blendera i zmiksuj na gładką masę.
- Dodaj ser feta i blenduj krótko, tylko do połączenia się składników. Gotowe!
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl