Dzisiaj jest: Czwartek, 02.07.2020 Imieniny: Marii i Urbana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Jabłka zapiekane z farszem orzechowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 łyżki  posiekanych orzechów włoskich
  • 3 łyżki  miodu
  • 1 łyżeczka  bułki tartej
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 4 sztuki winne jabłka
  • 1 łyżeczka  koniaku
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Orzechy wsyp do miski. Dodaj miód, bułkę tartą oraz sok z cytryny i wymieszaj.
  2. Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasienne, a wnętrze skrop koniakiem i wypełnij orzechowym farszem.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i ułóż w nim jabłka. Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE