Dzisiaj jest: Piątek, 09.12.2022 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Jajeczne tagliatelle


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk jajek
  • 40 g  startego parmezanu
  • 60 g  masła
  • 4 sztuki pomidory
  • 600 g  mrożonej fasolki szparagowej
  • 1 sztuka duża cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 150 ml  czerwonego wina
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku
  • garść posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka rozbij, oprósz solą i pieprzem, po czym połącz z natką pietruszki oraz parmezanem. Całość zmiksuj. Z przygotowanej masy jajecznej usmaż 4 omlety na rozgrzanym maśle. Jeszcze ciepłe zwiń w rulony.
  2. Fasolkę rozmroź. Pomidory natnij na krzyż, sparz i usuń z nich skórkę. Miąższ pokrój w małą kostkę. Fasolkę gotuj minutę w osolonej wodzie, a następnie odcedź.
  3. Cebulę oraz czosnek obierz, drobno posiekaj i zrumień na oliwie z oliwek. Dołóż pomidory oraz fasolkę. Całość podsmaż, mieszając, po czym wlej czerwone wino.
  4. Do składników dołóż koncentrat pomidorowy. Składniki starannie połącz i podgrzewaj przez kilka minut, mieszając. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Zwinięte omlety pokrój w plasterki i podawaj razem z przygotowanymi warzywami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE