Dzisiaj jest: Niedziela, 29.01.2023 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Jajecznica na grzankach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jajecznica na grzankach to przepis na urozmaicenie tradycyjnej jajecznicy. Można ją podawać z podsmażonym bekonem.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 kromki  chleb tostowy
  • 2 sztuki  jajka
  • 2 łyżki  oliwa
  • 1/4 sztuki  papryka czerwona
  • 1/4 sztuki  papryka zielona
  • 1 sztuka  cebula
  • 1/2 łyżeczki  papryka (przyprawa)
  • 1 łyżeczka  zioła prowansalskie
  • 1/2 pęczki  bazylia
  • 1/2 pęczki  szczypior
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki ułóż na desce, wytnij w ich środkach koła za pomocą szklanki. Pieczywo posmaruj z obu stron oliwą.
  2. Cebulę obierz. Szczypior i bazylię umyj, osusz i posiekaj. Czerwoną i zieloną paprykę oraz cebulę drobno pokrój.
  3. Jajka wbij do miski, rozkłóć. Dodaj do nich posiekane warzywa, dopraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz mieloną papryką. Wymieszaj.
  4. Na patelni ułóż kromki, a do otworów wlej mieszankę jajeczną. Podsmaż. Gdy jajka się zetną, przewróć kromki na drugą stronę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE