Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 l ugotowanych grzybów leśnych
- 5 sztuk jajek
- 1 sztuka cebula
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby pokrój, wrzuć do osolonej wody i doprowadź do wrzenia. Opłucz, osącz. Cebulę drobno posiekaj.
- Na rozgrzanym oleju podsmaż grzyby, aż odparuje woda. Dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Jajka rozkłóć i dopraw do smaku. Wlej do grzybów i smaż, aż jajka się zetną, kilkakrotnie delikatnie mieszając. Podawaj z pieczywem.
Źródło przepisu: Przyslij przepis