Dzisiaj jest: Wtorek, 29.09.2020 Imieniny: Michała i Michaliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Jajecznica z leśnymi grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 l  ugotowanych grzybów leśnych
  • 5 sztuk jajek
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby pokrój, wrzuć do osolonej wody i doprowadź do wrzenia. Opłucz, osącz. Cebulę drobno posiekaj.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż grzyby, aż odparuje woda. Dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Jajka rozkłóć i dopraw do smaku. Wlej do grzybów i smaż, aż jajka się zetną, kilkakrotnie delikatnie mieszając. Podawaj z pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE