Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jajecznica z leśnymi grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 l  ugotowanych grzybów leśnych
  • 5 sztuk jajek
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby pokrój, wrzuć do osolonej wody i doprowadź do wrzenia. Opłucz, osącz. Cebulę drobno posiekaj.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż grzyby, aż odparuje woda. Dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Jajka rozkłóć i dopraw do smaku. Wlej do grzybów i smaż, aż jajka się zetną, kilkakrotnie delikatnie mieszając. Podawaj z pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE