Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Jajecznica z parmezanem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk jajek
  • 1 łyżka  masła
  • 50 g  startego parmezanu
  • 1 szklanka  śmietanki 18%
  • 1 pęczek  koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej śmietanę. Dodaj koperek i gotuj bez przykrycia, aż objętość zmniejszy się o połowę. Dopraw solą i pieprzem, przykryj, odstaw.
  2. Na dużej patelni rozgrzej masło, wlej ubite jajka i smaż, aż się zetną. Do małych miseczek wsyp część parmezanu, włóż usmażone jajka, oprósz pozostałym startym parmezanem i polej sosem śmietankowo-koperkowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE