Dzisiaj jest: Niedziela, 26.06.2022 Imieniny: Jana i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Jajecznica z pomidorem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 sztuka duży pomidor
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórki, a miąższ pokrój w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij cebulę, a następnie dodaj pomidor. Duś razem przez chwilę, a następnie dodaj roztrzepane jajka. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i podsmaż. Podawaj z tostami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE