Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
5 sztuk jajek
1 sztuka puszka groszku
1/2 sztuki pęczka szczypiorku
3 łyżki startego sera żółtego
2 łyżki masła
sól
pieprz
zioła prowansalskie
rzeżucha
szczypior
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na pół. Następnie ostrożnie wydrąż żółtka i wrzuć je do miseczki.
- Do żółtek dodaj odsączony groszek, starty ser, masło oraz posiekany szczypiorek. Zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszaj.
- Tak przygotowanym farszem napełnij połówki jajek. Przed podaniem udekoruj rzeżuchą i szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!