Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jajka faszerowane pastą groszkową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki  startego sera żółtego
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • rzeżucha
  • szczypior

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na pół. Następnie ostrożnie wydrąż żółtka i wrzuć je do miseczki.
  2. Do żółtek dodaj odsączony groszek, starty ser, masło oraz posiekany szczypiorek. Zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszaj.
  3. Tak przygotowanym farszem napełnij połówki jajek. Przed podaniem udekoruj rzeżuchą i szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE