Dzisiaj jest: Piątek, 28.01.2022 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Jajka w bukiecie z warzyw


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  warzyw na patelnię
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • pieprz czarny
  • pieprz cayenne
  • sól
  • świeży tymianek
  • bazylia
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwę rozgrzej na patelni i podsmaż na niej posiekaną cebulę i czosnek. Dopraw solą, dodaj warzywa i smaż jeszcze 10 minut, ciągle mieszając. Dopraw do smaku solą, pieprzem czarnym i cayenne oraz bazylią i tymiankiem.
  2. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego, zrób 2 wgłębienia i do każdego wbij po jajku. Oprósz solą oraz pieprzem. Zapiekaj kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE