Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 opakowanie warzyw na patelnię
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 sztuka cebula
- 2 ząbki czosnku
- pieprz czarny
- pieprz cayenne
- sól
- świeży tymianek
- bazylia
- 2 sztuki jajka
- 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oliwę rozgrzej na patelni i podsmaż na niej posiekaną cebulę i czosnek. Dopraw solą, dodaj warzywa i smaż jeszcze 10 minut, ciągle mieszając. Dopraw do smaku solą, pieprzem czarnym i cayenne oraz bazylią i tymiankiem.
- Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego, zrób 2 wgłębienia i do każdego wbij po jajku. Oprósz solą oraz pieprzem. Zapiekaj kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: Przyślij przepis