Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g szpinak
baby - 1 sztuka cebula
- 1 sztuka por
- 4 sztuki jajka
- 150 g ser feta
- 2 łyżki olej rzepakowy
- 4 łyżki bułka tarta
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pory i cebulę oczyść, pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju. Szpinak opłucz, przelej wrzątkiem, odciśnij. Ser feta pokrusz i wymieszaj z bułką tartą.
- Podsmażone pory z cebulą wyłóż na dno naczynia żaroodpornego. Następnie połóż szpinak, przypraw solą oraz pieprzem. Zrób wgłębienie, wbij jajko, posyp porcją sera wymieszanego z bułką tartą. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia