Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
2 sztuki cukinie
2 sztuki cebule
2 ząbki czosnku
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka zielona papryka
4 sztuki pomidory
6 sztuk pieczarek
6 sztuk kotletów sojowych
6 sztuk parówek sojowych
szczypiorek
2 łyżki oleju
ziele angielskie
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
liść laurowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, drobno posiekaj i podsmaż razem z cebulą. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i cukinie. Duś wszystko przez 5 minut. Dodaj pokrojone papryki, dopraw do smaku i smaż jeszcze 5 minut.
- W garnku gotuj przez 8 minut sojowe kotlety i parówki. Kotlety pokrój w kostkę, a parówki pokrój w plastry. Dodaj do warzyw i duś przez 4 minuty. Następnie dodaj pokrojone w ósemki pomidorki i szczypiorek. Duś wszystko jeszcze przez chwilę, dopraw do smaku.
Źródło przepisu: Przyślij przepis