Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jarskie leczo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki cukinie
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 4 sztuki pomidory
  • 6 sztuk pieczarek
  • 6 sztuk kotletów sojowych
  • 6 sztuk parówek sojowych
  • szczypiorek
  • 2 łyżki  oleju
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • liść laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, drobno posiekaj i podsmaż razem z cebulą. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i cukinie. Duś wszystko przez 5 minut. Dodaj pokrojone papryki, dopraw do smaku i smaż jeszcze 5 minut.
  2. W garnku gotuj przez 8 minut sojowe kotlety i parówki. Kotlety pokrój w kostkę, a parówki pokrój w plastry. Dodaj do warzyw i duś przez 4 minuty. Następnie dodaj pokrojone w ósemki pomidorki i szczypiorek. Duś wszystko jeszcze przez chwilę, dopraw do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE