Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki cukinie
- 2 sztuki cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka zielona papryka
- 4 sztuki pomidory
- 6 sztuk pieczarek
- 6 sztuk kotletów sojowych
- 6 sztuk parówek sojowych
- szczypiorek
- 2 łyżki oleju
- ziele angielskie
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- liść laurowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, drobno posiekaj i podsmaż razem z cebulą. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i cukinie. Duś wszystko przez 5 minut. Dodaj pokrojone papryki, dopraw do smaku i smaż jeszcze 5 minut.
- W garnku gotuj przez 8 minut sojowe kotlety i parówki. Kotlety pokrój w kostkę, a parówki pokrój w plastry. Dodaj do warzyw i duś przez 4 minuty. Następnie dodaj pokrojone w ósemki pomidorki i szczypiorek. Duś wszystko jeszcze przez chwilę, dopraw do smaku.
Źródło przepisu: Przyślij przepis