Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- Ciasto:
- 2 szklanki mąka
- 1 szklanka woda
- 1 szklanka mleko
- 3 łyżki kakao
- 3 sztuki jajka
- 1 łyżeczka olej
- 1 szczypta sól
- Farsz:
- 1 sztuka winogrona
kiść, różowe - 3 sztuki banan
- 500 ml śmietana
30% - 1 łyżka cukier puder
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wsyp mąkę. Dodaj wodę, mleko, kakao, olej i sól. Na koniec wbij jajka i zmiksuj wszystko na gładkie ciasto. Odstaw na 15 minut. Po tym czasie wlewaj ciasto porcjami na nagrzaną patelnię i smaż naleśniki.
- Śmietanę ubij z cukrem pudrem na sztywno. Owoce umyj, obierz i pokrój - winogrona przekrój na pół, a banany pokrój w plasterki. 3. Na ostudzone naleśniki nałóż bitą śmietanę oraz owoce. Całość złóż w trójkąty.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka