Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 3 sztuki kalarepa
- 300 g cukinia
- 3 sztuki marchew
średniej wielkości - 2 łyżki masło
- 1/2 szklanki bulion
- 2 łyżki koperek
posiekany - cukier
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalarepy i marchew obierz. Kalarepy pokrój w kostkę, marchew w plastry, a cukinie w słupki.
- Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim kalarepę z marchewką. Po kilku minutach podlej warzywa bulionem i duś przez 10 minut.
- Na koniec dodaj cukinię i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Po 5 minutach duszenia dodaj koperek.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa