Dzisiaj jest: Sobota, 01.10.2022 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Kalarepa duszona z marchwią i cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kalarepę duszoną z marchwią i cukinią podawaj na ciepło. Danie można podawać jako samodzielną potrawę lub jako dodatek do białego mięsa.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki  kalarepa
  • 300 g  cukinia
  • 3 sztuki  marchew
    średniej wielkości
  • 2 łyżki  masło
  • 1/2 szklanki  bulion
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepy i marchew obierz. Kalarepy pokrój w kostkę, marchew w plastry, a cukinie w słupki.
  2. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim kalarepę z marchewką. Po kilku minutach podlej warzywa bulionem i duś przez 10 minut.
  3. Na koniec dodaj cukinię i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Po 5 minutach duszenia dodaj koperek.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE