Dzisiaj jest: Niedziela, 02.10.2022 Imieniny: Teofila i Dionizego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Kalarepa faszerowana z sosem koperkowo-ziołowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kalarepy
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 200 g  żółtego sera
  • 1 łyżka  gęstego jogurtu
  • 3 łyżki  majonezu
  • 1/2 łyżeczki  ziół prowansalskich
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Gęsty jogurt wymieszaj z majonezem. Dodaj drobno posiekany koperek i zioła prowansalskie. Wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Kalarepy obierz z liści, dokładnie umyj i osusz. Przetnij w poprzek na połówki. Łyżeczką wydrąż miąższ z połówek kalarepy.
  3. Żółty ser oraz miąższ kalarepy pokrój w kostkę. Rzodkiewki pokrój w plasterki. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Połącz wszystkie składniki, polej sosem i delikatnie wymieszaj.
  4. Podawaj w wydrążonym połówkach kalarepy.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE