Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki bułka razowa
z ziarnami dyni2 łyżeczki masło
4 liście sałata
8 plastrów ser kozi
1 sztuka awokado
1/2 sztuki cytryna
sól morska
do smakupieprz czarny
świeżo zmielony, do smaku2 łyżki oliwa
extra vergin
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obierz awokado, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Ser kozi pokrusz. Bułki przekrój na pół i posmaruj masłem.
- Na spodzie bułki ułóż liście umytej i osuszonej sałaty. Na wierzchu ułóż kilka plastrów awokado i posyp je pokruszonym serem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop oliwą z oliwek. Przykryj drugą połową bułki.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka