Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kanapka z awokado i kozim serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zamiast masła można użyć do kanapki z awokado i kozim serem oliwę. Pieczywo można wcześniej opiec w tosterze.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  bułka razowa
    z ziarnami dyni
  • 2 łyżeczki  masło
  • 4 liście  sałata
  • 8 plastrów  ser kozi
  • 1 sztuka  awokado
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • sól morska
    do smaku
  • pieprz czarny
    świeżo zmielony, do smaku
  • 2 łyżki  oliwa
    extra vergin

Sposób przyrządzania:

  1. Obierz awokado, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Ser kozi pokrusz. Bułki przekrój na pół i posmaruj masłem.
  2. Na spodzie bułki ułóż liście umytej i osuszonej sałaty. Na wierzchu ułóż kilka plastrów awokado i posyp je pokruszonym serem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop oliwą z oliwek. Przykryj drugą połową bułki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Jessica

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE