Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kanapka z mozzarellą i pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka bułka
  • masło
  • 1 sztuka kulka mozzarelli
  • 4 sztuki plasterki pomidora
  • 1 łyżka  orzechów włoskich
  • 2 łyżki  startego żółtego sera
  • garść liści bazylii
  • 1.5 łyżek  oliwy z oliwek
  • 1 ząbek  czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Bazylię zmiksuj z orzechami, żółtym serem, oliwą oraz czosnkiem. Mozzarellę pokrój na 4 plasterki.
  2. Bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Dolną część posmaruj bazyliowym pesto.
  3. Następnie na pesto ułóż na przemian plasterki mozzarelli oraz pomidora. Tak przygotowaną kanapkę zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C, by ser się roztopił.
  4. Przed podaniem do środka kanapki włóż kilka listków bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE