Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka bułka
masło
1 sztuka kulka mozzarelli
4 sztuki plasterki pomidora
1 łyżka orzechów włoskich
2 łyżki startego żółtego sera
garść liści bazylii
1.5 łyżek oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bazylię zmiksuj z orzechami, żółtym serem, oliwą oraz czosnkiem. Mozzarellę pokrój na 4 plasterki.
- Bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Dolną część posmaruj bazyliowym pesto.
- Następnie na pesto ułóż na przemian plasterki mozzarelli oraz pomidora. Tak przygotowaną kanapkę zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C, by ser się roztopił.
- Przed podaniem do środka kanapki włóż kilka listków bazylii.
Źródło przepisu: przyślij przepis!