Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka bułka
- masło
- 1 sztuka kulka mozzarelli
- 4 sztuki plasterki pomidora
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 2 łyżki startego żółtego sera
- garść liści bazylii
- 1.5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bazylię zmiksuj z orzechami, żółtym serem, oliwą oraz czosnkiem. Mozzarellę pokrój na 4 plasterki.
- Bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Dolną część posmaruj bazyliowym pesto.
- Następnie na pesto ułóż na przemian plasterki mozzarelli oraz pomidora. Tak przygotowaną kanapkę zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C, by ser się roztopił.
- Przed podaniem do środka kanapki włóż kilka listków bazylii.
Źródło przepisu: przyślij przepis!