Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
2 sztuki pomidory suszone
1 sztuka dymka ze szczypiorkiem
2 łyżki fasola biała
ugotowana1 łyżka natka pietruszki
posiekana4 plastry ser biały
2 łyżki jogurt naturalny
sól
do smakupieprz
do smaku1 garść kiełki
fasoli1 garść kiełki
rzodkiewki2 sztuki bułka
pełnoziarnista
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miseczki wrzuć posiekane pomidory i dymkę. Dodaj dwa rozgniecione plastry białego sera i łyżkę jogurtu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
- W oddzielnej misce zmiksuj ugotowaną fasolę, natki, dwa plastry sera i łyżkę jogurtu. Dopraw do smaku i wymieszaj.
- Bułki przekrój na pół. Jedną posmaruj pastą fasolową, a drugą pastą pomidorową. Na wierzchu ułóż kiełki fasoli i rzodkiewki. Przykryj drugą połówki bułki.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia