Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1 główka kapusty
1 kg kapusty kiszonej
50 g suszonych grzybów
1 kg grochu
4 sztuki ziemniaki
3 sztuki cebule
2 ząbki czosnku
olej lniany
liść laurowy
kminek
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Główkę kapusty poszatkuj, zalej wodą i ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj liść laurowy, kminek, pieprz i roztarty czosnek.
- Osobno ugotuj kiszoną kapustę, namoczone wcześniej grzyby, namoczony groch i kilka ziemniaków. Ugotowane ziemniaki rozgnieć w wodzie, w której się gotowały.
- Kiedy wszystkie składniki będą miękkie, połącz je razem, dokładnie wymieszaj. Dodaj podsmażoną na oleju cebulę i jeszcze kilka minut razem podgotuj.
Źródło przepisu: Poradnik smakosza