Dzisiaj jest: Sobota, 08.08.2020 Imieniny: Emila i Cyryla



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kapusta z grochem i suszonymi grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusty
  • 1 kg  kapusty kiszonej
  • 50 g  suszonych grzybów
  • 1 kg  grochu
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 3 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • olej lniany
  • liść laurowy
  • kminek
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Główkę kapusty poszatkuj, zalej wodą i ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj liść laurowy, kminek, pieprz i roztarty czosnek.
  2. Osobno ugotuj kiszoną kapustę, namoczone wcześniej grzyby, namoczony groch i kilka ziemniaków. Ugotowane ziemniaki rozgnieć w wodzie, w której się gotowały.
  3. Kiedy wszystkie składniki będą miękkie, połącz je razem, dokładnie wymieszaj. Dodaj podsmażoną na oleju cebulę i jeszcze kilka minut razem podgotuj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE