Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kapusta z suszonymi owocami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kapusta z suszonymi owocami to przepis na smaczne danie wigilijne.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk  borowiki
    suszone
  • 1000 g  kapusta kiszona
  • 1 sztuka  cebula
  • pieprz
    w ziarnach
  • 1 sztuka  liście laurowe
  • 10 sztuk  śliwki suszone
  • 10 sztuk  morele suszone

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby opłucz, namocz. Kiedy zmiękną, ugotuj, odcedź i pokrój w paski. Wywar z gotowania grzybów zostaw do kapusty.
  2. Kapustę posiekaj, odciśnij sok i zalej przecedzonym wywarem z grzybów. Dodaj przyprawy i ugotuj.
  3. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj do kapusty razem z pokrojonymi w paski grzybami.
  4. Na koniec dodaj suszone owoce i duś jeszcze przez 30 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE