Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kapusta z suszonymi śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1 kg  kwaszonej kapusty
  • 300 g  pieczarek
  • 2 sztuki garści suszonych śliwek
  • 2 sztuki jabłka
  • 3 sztuki cebule
  • 1/2 sztuki pora
  • 4 sztuki łodygi naci selera
  • 2-3 łyżki  oleju rzepakowego
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • kminek
  • cząber
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę zalej wodą, dodaj pieprz oraz ziele angielskie i kminek. Gotuj na małym ogniu przez 60 minut.
  2. Cebulę obierz i razem z porem pokrój w piórka. Następnie duś na łyżce rozgrzanego oleju. Dodaj posiekaną nać selera i oprósz solą. Duś razem przez 15 minut.
  3. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podduś na łyżce oleju.
  4. Gdy kapusta zmięknie, dodaj cebulę, pieczarki, pokrojone śliwki oraz ćwiartki jabłek. Dopraw do smaku cząbrem i duś jeszcze przez godzinę.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE