Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 szklanka kaszy bulgur
- 2-3 sztuki ogórki kiszone
- 1 sztuka ogórek
- 1 sztuka czerwona papryka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka oliwy
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- W garnku zagotuj 5 szklanek osolonego wrzątku. Następnie wsyp do niego kaszę i gotuj przez 15 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut. Odcedź i wymieszaj z oliwą.
- Ogórka i paprykę umyj, osusz. Ogórka obierz. Paprykę, ogórka, i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Tak przygotowane warzywa dodaj do kaszy i wymieszaj razem z zieleniną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyslij przepis