Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kasza bulgur z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 szklanka  kaszy bulgur
  • 2-3 sztuki ogórki kiszone
  • 1 sztuka ogórek
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku zagotuj 5 szklanek osolonego wrzątku. Następnie wsyp do niego kaszę i gotuj przez 15 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut. Odcedź i wymieszaj z oliwą.
  2. Ogórka i paprykę umyj, osusz. Ogórka obierz. Paprykę, ogórka, i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Tak przygotowane warzywa dodaj do kaszy i wymieszaj razem z zieleniną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE