Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.05.2022 Imieniny: Iwony i Dezyderego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kasza z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  ugotowanej kaszy jaglanej lub kuskus
  • 1 sztuka papryka
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka mała cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • świeża mięta
  • świeża bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj obrany i rozgnieciony czosnek, paprykę oraz zioła prowansalskie. Smaż wszystko razem, aż warzywa lekko zmiękną.
  2. Kaszę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie dodaj do niej podsmażone warzywa i wymieszaj. Dopraw do smaku posiekanymi ziołami, solą oraz pieprzem i skrop oliwą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Forma na wiosnę


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE