Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
200 g ugotowanej kaszy jaglanej lub kuskus
1 sztuka papryka
1 sztuka marchewka
1 sztuka mała cebula
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól
pieprz
zioła prowansalskie
świeża mięta
świeża bazylia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj obrany i rozgnieciony czosnek, paprykę oraz zioła prowansalskie. Smaż wszystko razem, aż warzywa lekko zmiękną.
- Kaszę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie dodaj do niej podsmażone warzywa i wymieszaj. Dopraw do smaku posiekanymi ziołami, solą oraz pieprzem i skrop oliwą.
Źródło przepisu: Forma na wiosnę