Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kisz ze szpinakiem i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 2 opakowania  kruchego ciasta
  • młody szpinak
  • 400 ml  śmietany 30%
  • 30 dag  żółtego sera
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 30 dag  pieczarek
  • 5 sztuk jajek
  • bazylia
  • oregano
  • majeranek

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanej patelni.
  2. Śmietanę wymieszaj z jajkami oraz startym żółtym serem. Następnie dopraw do smaku bazylią, oregano oraz majerankiem i dodaj liście szpinaku.
  3. Tortownicę wyłóż kruchym ciastem do samej góry. Piecz ciasto 10 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Na podpieczone ciasto wyłóż farsz i wylej śmietanę. Na wierzchu ułóż przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe i posyp pozostałym serem. Piecz 90 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE