Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kisz ze szpinakiem i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 2 opakowania  kruchego ciasta
  • młody szpinak
  • 400 ml  śmietany 30%
  • 30 dag  żółtego sera
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 30 dag  pieczarek
  • 5 sztuk jajek
  • bazylia
  • oregano
  • majeranek

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanej patelni.
  2. Śmietanę wymieszaj z jajkami oraz startym żółtym serem. Następnie dopraw do smaku bazylią, oregano oraz majerankiem i dodaj liście szpinaku.
  3. Tortownicę wyłóż kruchym ciastem do samej góry. Piecz ciasto 10 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Na podpieczone ciasto wyłóż farsz i wylej śmietanę. Na wierzchu ułóż przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe i posyp pozostałym serem. Piecz 90 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE