Przygotowanie:
Kuchnia:
niemiecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
2 opakowania kruchego ciasta
młody szpinak
400 ml śmietany 30%
30 dag żółtego sera
10 sztuk pomidorków koktajlowych
30 dag pieczarek
5 sztuk jajek
bazylia
oregano
majeranek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanej patelni.
- Śmietanę wymieszaj z jajkami oraz startym żółtym serem. Następnie dopraw do smaku bazylią, oregano oraz majerankiem i dodaj liście szpinaku.
- Tortownicę wyłóż kruchym ciastem do samej góry. Piecz ciasto 10 minut w temperaturze 180 st. C.
- Na podpieczone ciasto wyłóż farsz i wylej śmietanę. Na wierzchu ułóż przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe i posyp pozostałym serem. Piecz 90 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka