Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 2 łyżki masło
- 1 sztuka jajka
- sól
do smaku - 1 łyżeczka cukier
- 1 szklanka bułka tarta
- 1 łyżka oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Masło utrzyj na puch. Następnie dodaj jajko i odrobinę soli i jeszcze chwilę ucieraj. Dodaj cukier i taką ilość bułki tartej, aby ciasto było gęste. Całość lekko wyrabiaj, żeby składniki dokładnie się połączyły.
- Ciasto natychmiast nabieraj metalową łyżką i małymi porcjami wkładaj na osolony wrzątek z dodatkiem oliwy. Gotuj na małym ogniu, aż wypłyną i raz same się obrócą.
Źródło przepisu: Przyslij przepis