Dzisiaj jest: Sobota, 23.01.2021 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Kluseczki z bułki tartej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kluski z bułki tartej są świetnym dodatkiem do zup i mięs w sosie. Najlepiej smakują z gulaszem wołowym i kiszoną kapustą.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 łyżki  masło
  • 1 sztuka  jajka
  • sól
    do smaku
  • 1 łyżeczka  cukier
  • 1 szklanka  bułka tarta
  • 1 łyżka  oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Masło utrzyj na puch. Następnie dodaj jajko i odrobinę soli i jeszcze chwilę ucieraj. Dodaj cukier i taką ilość bułki tartej, aby ciasto było gęste. Całość lekko wyrabiaj, żeby składniki dokładnie się połączyły.
  2. Ciasto natychmiast nabieraj metalową łyżką i małymi porcjami wkładaj na osolony wrzątek z dodatkiem oliwy. Gotuj na małym ogniu, aż wypłyną i raz same się obrócą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE