Dzisiaj jest: Sobota, 31.10.2020 Imieniny: Urbana i Augusta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kluseczki z cukinii


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  cukinii
  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 1 szklanka  mąki razowej typ 2000
  • 2 sztuki jajka
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, osusz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach i oprósz solą. Odstaw na 30 minut, aby puściła sok. Po tym czasie odciśnij. Dodaj jajka i mąki, wyrób na jednolite ciasto. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Ciasto wkładaj porcjami do osolonego wrzątku za pomocą łyżki. Mieszaj delikatnie, aby kluski nie przywarły do dna. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty od wypłynięcia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE