Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kluski francuskie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Francuskie kluski świetnie urozmaicą rosół. Mogą być również dodatkiem do mięs z sosem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  jajka
  • 4 łyżki  mąka
  • 1 łyżka  masło
    płaska
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Masło utrzyj w misce dodając stopniowo po jednym żółtku. Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj z masą. Następnie dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj.
  2. Kluski kładź łyżką na lekko osolony wrzątek. Chwilę gotuj, kilkakrotnie odwracając je widelcem. 3. Wyjmuj łyżką cedzakową i przełóż na talerze. Podawaj z rosołem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE