Dzisiaj jest: Środa, 14.05.2025 Imieniny: Bonifacego i Dobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kluski gryczane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 szklanki  kaszy gryczanej palonej
  • 2 sztuki jajka
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę zmiel w młynku do kawy. Dodaj jajka, odrobinę wody i zagnieć ciasto. Z ciasta uformuj wałeczki i pokrój je w ukośne kopytka.
  2. Kluski wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj przez 5 minut od wypłynięcia. Po ugotowaniu odcedź.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE