Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kluski z czekoladą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na kluski z czekoladą to oryginalny pomysł na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków pozostałych z obiadu. Farsz można urozmaicić dodając do czekolady wiśnie.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaki
    ugotowane
  • 3 sztuki  jajka
  • 2 szklanki  mąka
  • sól
    do smaku
  • 40 g  masło
  • 100 g  czekolada gorzka
  • bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka dodaj razem z solą do ziemniaków. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z ziemniakami. Następnie stopniowo dodając mąkę, wyrób gładkie ciasto.
  2. Z ciasta formuj placuszki. Na środek każdego połóż kostkę czekolady, zlep brzegi ciasta i uformuj kluskę.
  3. Tak przygotowane kluski gotuj w osolonym wrzątku, aż wypłyną. Podawaj polane podsmażoną na maśle bułka tartą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maggie

Posty : 7

Przepisy: 53


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE