Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kluski z orkiszem i szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 450 g  rozmrożonego posiekanego szpinaku
  • 3 szklanki  mąki pełnoziarnistej orkiszowej
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • ewentualnie odrobina mleka do rozrzedzenia ciasta
  • 200 g  chudego twarogu
  • 1 sztuka cebula

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak wymieszaj z mąką, solą i jajkiem. Ciasto powinno być dość zwarte. Jeśli wyjdzie za gęste, rozrzedź je mlekiem.
  2. Ciasto za pomocą łyżki wrzucaj na osolony wrzątek. Gotuj przez minutę, od wypłynięcia.
  3. Cebulę podsmaż. Kluski podawaj posypane rozkruszonym twarogiem i podsmażoną cebulką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE