Dzisiaj jest: Sobota, 24.07.2021 Imieniny: Kingi i Krystyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Kluski z orkiszem i szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 450 g  rozmrożonego posiekanego szpinaku
  • 3 szklanki  mąki pełnoziarnistej orkiszowej
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • ewentualnie odrobina mleka do rozrzedzenia ciasta
  • 200 g  chudego twarogu
  • 1 sztuka cebula

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak wymieszaj z mąką, solą i jajkiem. Ciasto powinno być dość zwarte. Jeśli wyjdzie za gęste, rozrzedź je mlekiem.
  2. Ciasto za pomocą łyżki wrzucaj na osolony wrzątek. Gotuj przez minutę, od wypłynięcia.
  3. Cebulę podsmaż. Kluski podawaj posypane rozkruszonym twarogiem i podsmażoną cebulką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE