Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kluski z ziemniaków, twarogu i bryndzy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  ugotowanych ziemniaków
  • 100 g  białego sera
  • 50 g  bryndzy
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  mąki
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia
    Panierka
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • 1 łyżka  sezamu
  • 1 łyżka  zmielonych ziaren słonecznika

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki przeciśnij przez praskę razem z twarogiem i bryndzą. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Masę ziemniaczano-serową wymieszaj z jajkami, mąką, podsmażoną cebulką i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Z ciasta uformuj gruby wałek i pokrój go w 1-centymetrowe plastry.
  2. Składniki panierki wymieszaj i obtocz w niej kluski. Smaż je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Kluski podawaj na gorąco.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE