Dzisiaj jest: Czwartek, 06.08.2020 Imieniny: Sławy i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kluski ziemniaczano-cebulowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kluski ziemniaczano-cebulowe najlepiej smakują z surówką z kiszonej kapusty. Jest to danie smaczne i proste.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 7 sztuk  ziemniaki
    duże
  • 5 łyżek  mąka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 3 sztuki  cebula
    średnia
  • 2 łyżeczki  majeranek
  • 5 łyżek  olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, zalej zimną osoloną wodą i oprósz mąką. Gotuj, a następnie odcedź zachowując zeszkloną mąkę. Ziemniaki dokładnie ugnieć tłuczkiem, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  2. Garnek z ziemniakami postaw na mały ogień i stopniowo dodawaj po łyżce przesianej mąki, mieszając tłuczkiem. Gdy masa będzie klejąca i zbita zestaw ziemniaki z ognia.
  3. Cebule obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju doprawiając pieprzem, solą i majerankiem.
  4. Masę ziemniaczaną nabieraj łyżką i wkładaj do smażącej się cebuli. Obsmaż, mieszając, by cebula obkleiła kluski. Podawaj na ciepło.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE