Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 4 sztuki kajzerka
czerstwe - 150 ml mleko
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka jajka
- 1/2 pęczki natka pietruszki
- 1 łyżka mąka
kopiasta - 1 łyżka oliwa
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bułki pokrój w kostkę, zalej mlekiem i odstaw na 5 minut. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
- Podsmażoną cebulę dodaj do bułek. Następnie dodaj jajko, posiekaną natkę pietruszki, mąkę oraz sól i pieprz. Wyrób składniki na gładką masę i uformuj z niej kulki.
- Knedle wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj przez 10 minut.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka