Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Knedle z czerstwej bułki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Knedle z czerstwej bułki najlepiej jest podawać z ulubionym sosem. Kajzerki można zastąpić bułkami pełnoziarnistymi.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki  kajzerka
    czerstwe
  • 150 ml  mleko
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  jajka
  • 1/2 pęczki  natka pietruszki
  • 1 łyżka  mąka
    kopiasta
  • 1 łyżka  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Bułki pokrój w kostkę, zalej mlekiem i odstaw na 5 minut. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
  2. Podsmażoną cebulę dodaj do bułek. Następnie dodaj jajko, posiekaną natkę pietruszki, mąkę oraz sól i pieprz. Wyrób składniki na gładką masę i uformuj z niej kulki.
  3. Knedle wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj przez 10 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE