Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
4 sztuki kajzerka
czerstwe150 ml mleko
1 sztuka cebula
1 sztuka jajka
1/2 pęczki natka pietruszki
1 łyżka mąka
kopiasta1 łyżka oliwa
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bułki pokrój w kostkę, zalej mlekiem i odstaw na 5 minut. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
- Podsmażoną cebulę dodaj do bułek. Następnie dodaj jajko, posiekaną natkę pietruszki, mąkę oraz sól i pieprz. Wyrób składniki na gładką masę i uformuj z niej kulki.
- Knedle wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj przez 10 minut.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka