Dzisiaj jest: Sobota, 01.10.2022 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Knedle ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Knedle ze szpinakiem najlepiej smakują odgrzane na maśle i posypane szczypiorkiem.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki  cebula
  • 250 g  szpinak
  • 4 ząbki  czosnek
  • 80 g  ser kozi
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • chili (przyprawa)
    do smaku
  • 1 sztuka  jajka
  • 1 opakowanie  puree ziemniaczane
  • 100 g  mąka
  • 1 łyżka  pomidory suszone
    w płatkach

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak wrzuć do garnka, zalej niewielką ilością wody i duś, aż zmięknie. Odsącz, pokrój. Ser i cebulę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku.
  2. Puree przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudź. Następnie dodaj do niego jajko, pomidory i mąkę. Zagnieć ciasto i podziel je na 4 części. Z każdej części uformuj wałek, pokrój go na 4 krążki, z których uformuj placki.
  3. Na każdy placek nałóż porcję farszu i zlep, formując kulę. Tak przygotowane kluski wrzucaj na osolony wrzątek. Gotuj 3 minuty od wypłynięcia. Odcedź.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE