Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:


1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
300 g makaron farfalle (motylki)
pełnoziarnisty
300 g ser biały
200 g pieczarki
1 sztuka cebula
mała
sól
do smaku
pieprz
do smaku
oliwa
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Następnie odcedź i zostaw do ocieknięcia.
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość podsmaż, aż woda z grzybów odparuje.
- Do cebuli i pieczarek dodaj makaron, chwilę razem podgrzewaj. Ciepły makaron wyłóż na talerz i posyp pokruszonym twarogiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Delikatnie wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyslij przepis























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!