Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 300 g makaron farfalle (motylki)
pełnoziarnisty - 300 g ser biały
- 200 g pieczarki
- 1 sztuka cebula
mała - sól
do smaku - pieprz
do smaku - oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Następnie odcedź i zostaw do ocieknięcia.
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość podsmaż, aż woda z grzybów odparuje.
- Do cebuli i pieczarek dodaj makaron, chwilę razem podgrzewaj. Ciepły makaron wyłóż na talerz i posyp pokruszonym twarogiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Delikatnie wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyslij przepis