Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kokardki z pieczarkami i twarogiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kokardki z pieczarkami i twarogiem doskonale smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Przepis można urozmaicić posypując danie np. posiekaną natką pietruszki.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  makaron farfalle (motylki)
    pełnoziarnisty
  • 300 g  ser biały
  • 200 g  pieczarki
  • 1 sztuka  cebula
    mała
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Następnie odcedź i zostaw do ocieknięcia.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość podsmaż, aż woda z grzybów odparuje.
  3. Do cebuli i pieczarek dodaj makaron, chwilę razem podgrzewaj. Ciepły makaron wyłóż na talerz i posyp pokruszonym twarogiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Delikatnie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE