Dzisiaj jest: Piątek, 03.07.2020 Imieniny: Jacka i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kolorowe kluski śląskie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  ugotowanych ziemniaków
  • 250 g  mąki ziemniaczanej
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • 1/2 łyżeczki  kurkumy
  • 1/2 łyżeczki  mielonej słodkiej papryki
  • masło do polania

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj mąkę, jajko i sól. Zagnieć gładkie ciasto i podziel je na 3 części. Do jednej dodaj kurkumę, do drugiej paprykę, a trzecią zostaw bez dodatków. Każdą osobno zagnieć.
  2. Z ciast uformuj kluski, na środku każdej zrób wgłębienie. Tak przygotowane kluski wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj polane roztopionym masłem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE