Dzisiaj jest: Czwartek, 07.11.2024 Imieniny: Antoniego i Ernesta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kolorowe kopytka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kolorowe kopytka to danie, które jest nie tylko smaczne, ale również będzie dekoracją stołu.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaki
    ugotowane
  • 1 sztuka  jajka
  • 2 szklanki  mąka
  • sól
    do smaku
  • 3 sztuki  marchew
    ugotowane
  • 1 szklanka  bób
    ugotowany
  • 2 łyżeczki  curry

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki, bób i marchew przeciśnij przez praskę (każde osobno). Do ziemniaków dodaj mąkę, jajko oraz szczyptę soli. Zagnieć ciasto.
  2. Uzyskane ciasto podziel na 3 części. Do jednej dodaj curry, do drugiej marchewkę, a do trzeciej bób. Każdą część zagnieć osobno, uformuj z nich wałeczki i pokrój na 3-centymetrowe kluski.
  3. Tak przygotowane kluski wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj przez 3 minuty od wypłynięcia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Zobacz więcej na temat:

kopytkaprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE