Dzisiaj jest: Poniedziałek, 12.05.2025 Imieniny: Dominika i Pankracego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kolorowe naleśniki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka  mleka
  • 2 łyżki  oleju
  • 1/4 szklanki  soku z buraków
  • 1/4 szklanki  zmiksowanego szpinaku
  • 1 łyżeczka  curry
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szczypta  soli
    Farsz
  • szczypiorek
  • 1/2 sztuki papryki kolorowej
  • 1 sztuka pomidor
  • 2 łyżki  oleju
    Dodatkowo
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę wsyp do miski. Dodaj mleko, wodę, jajka, olej i szczyptę soli. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto i podziel je na 3 części. Do jednej porcji dodaj sok z buraka, do drugiej zmiksowany szpinak, a do trzeciej curry. Każdy kolor ciasta smaż oddzielnie.
  2. Farsz: Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Usmażone naleśniki nadziewaj gotowym farszem i zwijaj w rulony. Ułóż je na talerzu i posyp pozostałym farszem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE