Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kotleciki jajeczne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 12 sztuk jajek
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 1/2 sztuki pęczka natki koperku
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • 4 sztuki płaskie łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka  musztardy Dijon lub chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. 10 jajek ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj w drobną kostkę. Wrzuć jajka do miski.
  2. Pietruszkę, koperek i szczypior opłucz, osusz i posiekaj. Dodaj do ugotowanych jajek razem z 2 surowymi jajkami, musztardą, bułką tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  3. Wilgotnymi dłońmi uformuj 4 duże lub 8 małych kotlecików i panieruj je w bułce tartej. Następnie smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Gotowe kotleciki podawaj z puree ziemniaczanym i sałatką pomidorową.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE