Dzisiaj jest: Piątek, 15.01.2021 Imieniny: Pawła i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Kotleciki jajeczne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kotleciki jajeczne można również podać z gotowanymi ziemniakami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 7 sztuk  jajka
  • 1/2 pęczki  koperek
  • 1/2 sztuki  cebula czerwona
  • 200 g  ryż
    biały, długoziarnisty
  • 3 łyżki  bułka tarta
  • 3 łyżki  olej rzepakowy
  • sól
    do smaku
  • 1/2 opakowania  mix sałat
    z rukolą
  • 2 łyżki  majonez
  • 1 łyżeczka  curry

Sposób przyrządzania:

  1. Sześć jajek ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj. Dodaj do nich surowe jajko, odrobinę posiekanego koperku oraz 1,5 łyżki bułki tartej. Dopraw do smaku solą i wymieszaj na jednolitą masę.
  2. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Cebulę obierz, posiekaj. Sałaty połącz z łyżką oleju. Majonez wymieszaj z curry i odrobiną koperku.
  3. Z masy jajecznej uformuj 8 kotletów. Panieruj je w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.
  4. Ryż przełóż na talerz, posyp czerwoną cebulą i pozostałym koperkiem. Obok ułóż jajeczne kotleciki. Podawaj z sałatą i majonezem curry.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE